Web Analytics Made Easy - StatCounter
Sudah lama anda merancang untuk bercuti ke Bandung Jom lihat

Sudah lama anda merancang untuk bercuti ke Bandung Jom lihat

<

Sudah lama anda merancang untuk bercuti ke Bandung? Jom lihat senarai 35 tempat menarik di

Pak Rosni ngan Pak Azizi sempat buat pose lagi.....airport ni kongsi ngan tentera udara indonesia.

Melancong di Taman Langit, Kota Batu, Malang Indonesia

gamabr sekitar Bandung bakal menyusul kemudian, since taktaulah pasepa bila cheq eksaited nak bohh (letak), line macam hurrrrrrrrrmmmm.

Shafiq cuti selama seminggu so sempat ikut bercuti sama kak Ja sekeluarga di Malang.

Gambar di atas ini menunjukkan orang berpusu-pusu ke kapal terbang yang kami naik tadi untuk perlepasan ke Malaysia. Manakala, kami baru sahaja tiba.

Apa khabar Pemirsaa.... ewah ewah cam hos rancangan tv Indonesia plak, wpun muka aku saling tak tumpah mcm hos ayaq hahahaha... ok nukilan kali ni aku nak ...

... setiap penumpang... bleyla layan movie or main games.. lg satu ada music masa penerbangan membuatkan anda rasa tenang n hilangkan gementar dlm flight.

Ingin bercuti melancong ke Bandung?.. ini tips nya.

Mas Endra cadangkan kami datang esok sahaja coz Pasar Baru tutup pukul 4 petang... kami dibawa menjelajah Factory Outlet yang masih beroperasi... ada yang ...

Perancangan pada pagi ini seperti yang telah dijadualkan adalah ke Jakarta Car Free Day yang diadakan setiap pagi ahad di Bundaran HI (Hotel Indonesia).

Kenderaan-kenderaan sedang beratur atau macet(jammed) dan Jakarta berpisah tiada, sedangkan kat KL yang berpenghuni 4 juta umat pun jem tambah la kat ...

... percutian bersama suami & anak2 di Bandung

Gerai2 makan banyak juga ada disini dengan juadah kuliner tempatan tapi aku tak berani plak nak try takut sakit perut satgi, jem usus aku.

bandung

Tempat kedua yang kami kunjungi ialah Tran Studio, Ya Allah teramat ramai umat mu. Sebenarnya kami ke Bandung adalah musim cuti lebaran, lepas raya puasa ...

Cewek-cewk Indon

Kami kemudiannya ke restoran untuk makan pagi dan tengahari kerana perut sudah lapar.

Bajet Trip ke Jogjakarta : Itinerary dan Bajet

Pada 22-26/8/2012 yang lalu (tertangguh 5 tahun yg lalu) kami sekeluarga melancong ke kota Bandung, kota yang masyhur dengan pusat membeli belah.

Ditempat orang.. kita tak tau perjalanan traffik macam mana.. Silap-silap boleh sampai 5 ke 6 jam sebab sesak.. Jadi akan buang masa disitu dan kepenatan.

Heritage food market...heritage ni antara factory outlet di Bandung berdekatan ngan Progo Hotel

37 Tempat Menarik Di Selangor | Panduan Bercuti Buat Seisi Keluarga | Hotel d bandung | Bandung

Anda jangan khuatir, sepanjang perjalanan anda ke gate penerbangan yang agak jauh tu anda akan disajikan dengan kedai2 dalam ni yang beraneka macam serta ...

bandung

37 Tempat Menarik Di Selangor | Panduan Bercuti Buat Seisi Keluarga

Bagi Anda yang memiliki rancangan percutian ke Bandung dan sudah menempah tiket penerbangan, Anda boleh menempah Pakej lawatan kebandung bersama kami.

Perjalanan ke Jakarta mengambil masa lebih kurang 2 jam penerbangan, jadi kita akan tempuhi la sedikit air turbulance masa pesawat lalu kat awan2 tu, ...

Oleh kerana terlalu selesa, kami terlewat bangun iaitu pukul 9.30 pagi waktu indonesia....kalau waktu malaysia dah pukul 10.30 pagi.

1156691_16010410170038852051.jpg

13727795.jpg?fit=640,480

... lebih selesa sikit la berbanding AirAsia tapi bg aku buat apa nk selesa sangat asal dapat sampai sana sudah. pandai2 laa pilih flight ye :p

bandung oh bandung

Nampak tak lelaki-lelaki di belakang kami? Ya, mereka tidak berhenti mengekori kami sehingga rasa tidak selesa. Tapi tidak mengapa, sebab ada juga orang ...

Biasala..keadaan lalulintas di Bandung ..sentiasa sibuk dan sesak.Tiada jalan yang tak sibuk di bandung.Orang Malaysia memang tak boleh memandu di Bandung.

Bandung jugak jadi pilihan.......sebabnya adalah....1 .kulinari(makanan)....2.shopping....hehehehe kami seramai 6 orang ke Kota bandung berlibur dan ...

Ramadhan Trip: Medan, Indonesia (Day 2 & 3)

sejuk di sini

Bajet Trip ke Jogjakarta : Itinerary dan Bajet

Bandung jugak jadi pilihan.......sebabnya adalah....1 .kulinari(makanan)....2.shopping....hehehehe kami seramai 6 orang ke Kota bandung berlibur dan ...

13727978

minum terkenal Es Pukat....sedap

Selamat datang ke rumah saya. Hihi

airport bandung.....bye bye...dah 5 hari lepak di sini....fuh..sekejap je 5 hari di sini rasa macam x cukup......tu pun ada itenari yg saya buat sendiri ...

Tempat ini memang cantik!

Tempat ini memang cantik!

Bandung

GAMBAR DI SPOT 2 (5000 IDR satu keping, minimum 4 keping kena ambik = 20000 IDR)

Kami kemudiannya ke restoran untuk makan pagi dan tengahari kerana perut sudah lapar.

JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK ,HARTANAH,KESIHATAN,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS: Memory Bercuti di Bandung, Indonesia bersama keluarga

Kemudian kami ke rumah Mode. Ini merupakan tempat shopping pakaian 'branded' murah. Ibarat Factory Outlet Store la kat Malaysia.

Okay, di bawah ini hanya gambar-gambar kami di sini.

Hahahahahahaha. Kami pun mengikutinya. Sudah tentu dalam hati ini masih ada perasaan ragu-ragu, adakah boleh dipercayai.

Rumah Hobbit.

Jadi setakat itu sahajalah perjalanan kami. Malam itu, kami tidur dalam keadaan yang kesejukan kerana Bandung memang sejuk (seperti Cameron Highland).

Itinerari 3 hari 2 malam ke bandung

Ini station untuk menebus sosej.

Harga dia memang murah-murah, tapi yela saya bawa ciput je jadi nafsu untuk shopping tu takde. Hahahaha

jangan lupa tempah jeans dan jacket di sini.....siap dalam masa 24 jam...ada 14 orang tukang jahit....fuhhh......mmg servis terbaik la

trans studio bandung...best kat sini...esp anak2 la byk permainan......entry cuma ID150k....baby pun kena bayar yer

cihamples yang hampes

GAMBAR DI SPOT 2 (5000 IDR satu keping, minimum 4 keping kena ambik = 20000 IDR)

Di sini, boleh beli Jagung Bakar dan macam-macam makanan ada.

bandung

dgn artis sinetron indon

England aku datang lagi!

Itinerari 3 hari 2 malam ke bandung

Airbnb alternatif percutian jimat

Percutian BANDUNG Jom cuti √pakej hotel & transport √transport sahaja √private & Group

sup buntut goreng

lepas tu kami berjalan kaki ke Merdeka Walk. jalan-jalan je la. nak makan makanan sedap-sedap dah takde duit sangat lepas shopping ni. tapi sempat beli lagi ...

Bersama Kiki

Mt Kinabalu 2018

4. Money changer dan Matawang Rupiah

kalau datang ke bandung tak datang ke sini amatlah rugi. Segala kek dan pastri keluaran kartika sari hanya boleh dpt di jajahan bandung. malah dengarnya ...

hari ketiga, kami berenam pulang dulu. Mail dan DD naik Air Asia so diorang naik flight petang. pagi tu kami ambil khidmat airport transfer hotel. untuk 1 ...

Kami kemudiannya order makanan Indonesia (meskipun ada makanan Malaysia seperti nasi goreng, tapi kita dah sampai negara orang mesti nak cuba makanan ...

masa kat depan Istana Maimoon, masa ni semua feeling excited. kami memang gila bergambar pun. setiap penjuru nak bergambar. masuk je Istana Maimoon semua ...

masa ni dari Pajak Ikan, ke Medan Central untuk shopping lagi. tapi geng penat keletihan berpuasa dah terduduk semua menanti geng gila shopping. kat Medan ...

Jom join Traveloka Fly & Win CNY Contest

Tips ke bandung

Kembara ke Bumi Siam – Danok, Hatyai, Krabi

... tapi kita dah sampai negara orang mesti nak cuba makanan mereka). Kami pilih pakej untuk 2 orang, cuma tambah satu pinggan sahaja kerana kami bertiga.

Japan trip – part 11 Jejak Hiroshima dan Miyajima

hari ketiga, kami berenam pulang dulu. Mail dan DD naik Air Asia so diorang naik flight petang. pagi tu kami ambil khidmat airport transfer hotel. untuk 1 ...

aiskrim durian pulak

mierahassan

Backpacker, flashpacker or rombongan cik kiah? Jom ke bandung.

masa kat depan Istana Maimoon, masa ni semua feeling excited. kami memang gila bergambar pun. setiap penjuru nak bergambar. masuk je Istana Maimoon semua ...

(so pergi 25000 IDR, balik pun 25000 IDR)

3D2N Trip bersama Star Cruise Super.

lepas pulang dari Istana Maimoon, kami singgah di kedai Bika Ambon Zulaikha dulu. popular kan kek Bika Ambon ni? sekotak kecil Bika Ambon 25,000 rupiah. ada ...

Salah seorang daripada peniaga cakap dia boleh ambil gambar nampak 'magic'. Dia suruh saya meniup. Bila tengok gambar, barulah saya faham maksud dia. Haha.

8. Beg Shopping

GAMBAR DI SPOT 2 (5000 IDR satu keping, minimum 4 keping kena ambik = 20000 IDR)

Rm12 untuk botol kecil, dan yang paling best boleh pilih ikut kataloq. Boleh lah untuk buat pakai santai santai kan. Aku sendiri grab 5 botol untuk dibawa ...